| Phill |Playground & Restaurant in Bucharest |by Nuca Studio |


321080_2287852567978_2022401424_n

Customers can leave their children playing downstairs and dine beside a four metre-high model elephant at this Bucharest restaurant.

298555_2287860128167_2055742866_n

Recently completed by Romanian designers Nuca Studio, Phill houses its restaurant on the first floor, while a playground, multi-function hall and café occupy the ground level below.

298555_2287860288171_1225595046_n

The elephant stands over the central staircase and appears to be listening to music from a painted-on mp3 player and headphones.

299832_2287862608229_863321913_n

Circular openings create colourfully framed views between rooms, allowing parents to keep an eye on their children.

321080_2287852607979_2008555547_n

Phill is a meeting place designed for the entire family. It has a playground, a multipurpose room and a small café at the ground floor and a restaurant at the second level.

321080_2287852647980_297997457_n

The playground and the multipurpose room are enclosed areas with independent light and acoustic scenarios and they accommodate activities from theater and puppet shows to martial arts and ballet lessons.

321080_2287852727982_1817582626_n

In between them the small café communicates visually with the playground through a couple of round openings.

321080_2287852767983_292565921_n

Upstairs, the dining area is an open space directly linked with the lobby.

 

 

 

298555_2287860048165_67276960_n

The functions of the program have their own agenda but at the same time they work closely together therefore the connection of the individual spaces was very important.

314943_2287857368098_401992384_n

 

In order to link these different rooms, the walls were perforated by transparent openings and a special attention was paid to the stairs design which climb their way to the second floor around a 4 meter tall elephant.

314943_2287857408099_1927227712_n

 

Attempting to be appealing to both children and adults the overall design draws its inspiration from vinyl toy and Manga culture, looking to be engaging and to capture the imagination of all visitors.

316966_2287858728132_1651940441_n

 

The exact formal sense of the ceiling’s intricate geometry is open to interpretation as some of the shapes resulted from a meticulous handling of the complicated air duct system alongside the heavy concrete structure.

dezeen_Phill-by-Nuca-Studio-13

 

314943_2287857208094_1761965071_n

refference:

blog.juliohimede.com

www.dezeen.com

www.nuca-studio.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s