| fireworks house in Saitama | by Nendo |


fireworks_house05
JCD Design Award / Award Winner

Residents of Japan’s Chichibu region look forward eagerly to the annual December fireworks festival. Our client wanted her elderly mother to be able to watch the fireworks. We designed a house that let her see the fireworks from inside. We concentrated the plumbing and other utilities in the centre of the first floor, and surrounded them with living space in a wheelchair-accessible open plan. We turned the second floor into a plain stage, thought about the direction of the house, and replaced part of the roof with glass panels so that the fireworks could be seen from upstairs. The space can only be used once a year, but it strengthens bonds between family and friends.

068_fireworks_house_sketch fireworks_house01

fireworks_house06

fireworks_house02

fireworks_house03

fireworks_house04

fireworks_house07

fireworks_house08

fireworks_house09

fireworks_house10

 

refference:

www.nendo.jp

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s